Обласна веб-конференція “Дистанційне навчання: практичний досвід та перспективи використання у професійній освіті”

28 січня 2019 року в рамках здійснення експерименту всеукраїнського рівня з теми «Підготовка кваліфікованих робітників з професій «Квітникар», «Декоратор вітрин», «Флорист» з використанням технології дистанційного навчання»  відбулася обласна веб-конференція «Дистанційне навчання: практичний досвід та перспективи використання у професійній освіті», яку організували та провели “Дніпровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу” спільно з Інститутом професійно-технічної освіти НАПН України та Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області.


У обговоренні актуальних питань щодо особливостей реалізації експерименту,  особливостей впровадження дистанційного навчання в професійній освіті, організаційно-методичних аспектів створення дистанційних курсів  взяли участь 18 учасників, які представляли професійно-технічні заклади освіти Дніпропетровської й Луганської області, Навчально-методичний центр ПТО Дніпропетровської області та Інститут ПТО НАПН України.

В ході конференції результати ІІІ етапу експерименту всебічно висвітлила директор Центру Войтович Ніна Василівна. Практичні поради щодо розробки дистанційного курсу та підвищення якості його контенту надав докторант Інституту ПТО НАПН України Базелюк Олександр Васильович. Науково обґрунтовані, змістовні доповіді прозвучали від наукових співробітників лабораторії дистанційного професійного навчання Кравець С.Г. та Голуба І.І. Цінним практичним досвідом створення власних дистанційних курсів, впровадження їх у навчальний процес, проблемами та шляхами їх подолання поділилися викладачі спецдисциплін Центру Іванченко І.Ю. та Слоквенко С.Ю. Методист НМЦ ПТО у Дніпропетровській області Ващенко А.П. висвітлила питання застосування технології дистанційного навчання при підвищенні кваліфікації педпрацівників.

Сподіваємось, що веб-конференція збагатила кожного з її учасників новими відкриттями, враженнями, досвідом та надихнула на нові звершення і досягнення!

Презентація Войтович
Презентація Ващенко

Відеозапис конференції