Тиждень енергоефективності

З 18 по 22 листопада 2019 року в Центрі тривав тиждень енергоефективності, метою якого було формування в учнів екологічного світогляду, свідомого ставлення до проблем енергоспоживання та відповідної поведінки в суспільстві, формування активної громадської позиції.

Протягом тижня заступником директора з НВР, завідуючою господарством та комендантом гуртожитку було проведено ряд організаційних та технічних заходів з відповідального споживання електроенергії в навчальному корпусі та гуртожитку; класні керівники провели виховні години на тему “Енергоефективність та відновлювальна енергетика”, конкурс плакатів “Споживай енергію ефективно” та круглий стіл “Енергозбереження – справа кожного громадянина”.

Piccy.info - Free Image Hosting
Piccy.info - Free Image Hosting
Piccy.info - Free Image Hosting
Piccy.info - Free Image Hosting
Piccy.info - Free Image Hosting

Також протягом тижня тривало електронне тестування учнів та педагогів, в якому взяло участь 81 особа. За результатами тестування виявилось, що:

  •  найчастіше неправильні відповіді надавались на питання “Що означає вислів “Використовувати пристрої з меншою витратою енергії”?” та “Який відсоток від загальної кількості споживаної на планеті електроенергії становить освітлення?” (по 32 вірні відповіді із 81, або 39,5%);
  • найчастіше правильні відповіді надавалися на питання “Яка напруга в мережі для домашнього використання?” (75 вірних відповідей з 81, або 92,6%) та “В чому вимірюється споживча електроенергія?” (71 вірних відповідей з 81, або 87,7%).
  • середня кількість вірних відповідей в тесті становить 58,8% (тобто за 10-бальною шкалою середня оцінка за тест складає 5,88 або “задовільно”).