Тиждень психології-2017

З 15.05.2017 по 19.05.2017 р. психологом Шульц А.М. було організовано та проведено Тиждень психології, в рамках якого відбулися цікаві та змістовні заходи.З 15.05.2017 по 19.05.2017 р. психологом Шульц А.М. було організовано та проведено Тиждень психології, в рамках якого відбулися цікаві та змістовні заходи.
Так, відкриття тижня розпочалося з презентації-вистави для учнівського та педагогічного колективів «Кожна людина – вогник»: на ній психолог у ролі Психеї розповіла глядачам про науку «психологія», її місце та роль в житті кожної людини. Помічники Психеї розіграли сценку повчальної історії про те, як одна-єдина психологічна порада може змінити життя багатьох людей, тому треба бути обережними з душею, адже її так легко скривдити. А кожна душа – це вогник світла та надії, що веде людину до своєї мрії.

Тиждень психології-2017

Тиждень психології-2017

Разом з тим, психологом спільно з методистом та викладачем інформатики було організовано електронне психологічне тестування учнів: протягом тижня учні проходили тести «Самооцінка психічних станів» та «Вимірювання агресії», визначаючи власні психологічні особливості.
Доволі нетрадиційно розпочався другий день тижня – психолог разом з помічниками організували акцію «Замислись»: на вході до навчального закладу було розташовано скриньку з афоризмами: усім, хто заходив до Центру, пропонувалося замислитися над ситуацією, яка є важливою для нього саме в цей момент та витягнути зі скриньки афоризм, який слугуватиме відповіддю на те, як діяти в даній ситуації. Крім того, афоризми прикрашали двері кожного кабінету, що додатково стимулювало учнів замислитися над ними.
Виставка стіннівок «Психологічні цікавинки» розташувалась на першому поверсі закладу: учні І курсу, помічники психолога, презентували виготовлені власноруч стіннівки із цікавими фактами зі світу психології, корисних як для учнів, так і для батьків та педагогів.

Тиждень психології-2017

На інформаційному стенді біля кабінету психолога було розміщено інформаційні матеріали та статті для учнів та педагогів. Також психологом було підготовлено пам’ятки для батьків, які роздавались протягом тижня учням.
На третій день тижня психолог провела тренінг для педагогічних працівників «Не дай собі згоріти», метою якого було формування в педагогів навичок подолання та профілактики синдрому «професійного вигорання», розвиток комунікативних навичок та доброзичливого ставлення до оточуючих, взаєморозуміння та поваги, навчання навичкам емоційного розвантаження. В ході тренінгу психолог провела вправу «Асоціації», яка навчала контролювати свої думки та емоції; «Усе в твоїх вустах» – як перефразувати образливі слова та фрази, зробити їх більш коректними, толерантними, доброзичливими; вправу «Гора з плечей» – як позбутися тягара проблем, які ми носимо на своїх плечах; вправу «Не беріть на себе занадто багато», яка навчала тому, що не єдиною роботою повинна жити людина. Особливу зацікавленість присутніх викликала вправа «Прес-конференція», тема якої була «Робота педагога – це творчість чи необхідність?». В результаті прес-конференції учасники дійшли висновку, що робота педагога не повинна бути обов’язком і способом заробляння грошей, бо лише творчий вчитель здатен виховати справжню повноцінну особистість.

Тиждень психології-2017

На 4-й день з метою поглиблення знань учнів про психологію, розвитку їх зацікавленості до вивчення психології як науки, створення позитивного клімату в навчальних групах, розвитку творчих та акторських здібностей, спонукання до активності було проведено гру для учнів І курсу «Кращі знавці психології: хлопці чи дівчата?». В ході гри команди хлопців і дівчат виконували різноманітні завдання: на виявлення психологічних особливостей кольору, складання психологічних віршів; капітани команд розвивали свої «екстрасенсорні» здібності, відповідали на питання щодо фактів та міфів, пов’язаних з гендерною поведінкою. Результатом гри стала перемога команди хлопців.

Тиждень психології-2017

Наостанок було підведено підсумки тижня психології, найактивніші учасники були нагороджені грамотами та CD-дисками з релакс-музикою.

Більше фото можна переглянути в альбомі FB