Круглий стіл у рамках всеукраїнського експерименту

29 листопада 2016 року на базі системи дистанційного навчання ІПТО НАПН України e-learning.org.ua проведено круглий стіл “Теоретичні аспекти використання модульного підходу в дистанційному навчанні з професій “Квітникар”, “Декоратор вітрин”, “Флорист”,29 листопада 2016 року на базі системи дистанційного навчання ІПТО НАПН України e-learning.org.ua проведено круглий стіл “Теоретичні аспекти використання модульного підходу в дистанційному навчанні з професій “Квітникар”, “Декоратор вітрин”, “Флорист”, організований лабораторією дистанційного професійного навчання Інституту професійно-технічної освіти НАПН України та ДНЗ “Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу” у рамках всеукраїнського експерименту “Підготовка кваліфікованих робітників з професій “Квітникар”, “Декоратор вітрин”, “Флорист” з використанням технології дистанційного навчання” (наказ МОН України від 2 липня 2016 р. № 761).

Круглий стіл у рамках всеукраїнського експерименту

Круглий стіл був присвячений теоретичним та практичним питанням впровадження дистанційного навчання у освітню діяльність ДНЗ “Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти туристичного сервісу”. Учасників круглого столу привітала директор Центру Ніна Василівна Войтович та розповіла про досягнення і важливі завдання закладу в контексті впровадження дистанційного навчання. Теоретичні аспекти дистанційного навчання були розкриті у доповідях співробітників лабораторії дистанційного професійного навчання Інституту ПТО НАПН України канд. пед. наук С.Г. Кравець щодо розвитку готовності педагога ПТНЗ до впровадження дистанційного навчання кваліфікованих робітників та канд. пед. наук О.В. Базелюка (науковий керівник експерименту) щодо змішаного навчання (blended learning) як важливого принципу організації дистанційного навчання у професійній освіті.

Круглий стіл у рамках всеукраїнського експерименту

Практичні аспекти висвітлили педагоги-експериментатори (Слоквенко С.Ю., Мерзленко Т.В., Іванченко І.Ю., Коваленко Л.М.), які зупинилися на особливостях створення дистанційного курсу для навчання учнів за професією “Флорист” з предмета “Спеціальна технологія” на основі модульного підходу; реалізації лабораторно-практичних робіт з предмета “Технології декоративно-оформлювальних робіт” засобами дистанційного навчання; міжпредметній інтеграції з предмета “Квітникарство” та професійно-практичної підготовки з професії “Квітникар” у системі дистанційного навчання.

Круглий стіл у рамках всеукраїнського експерименту

Новину висвітлено на сайті Інституту ПТО НАПН України

ДОПОВІДЬ “Досягнення та завдання ДЦПТОТС у контексті впровадження дистанційного навчання”
ДОПОВІДЬ “Міжпредметна інтеграція з предмета «Квітникарство» та професійно-практичної підготовки у системі дистанційного навчання”
ДОПОВІДЬ “Особливості реалізації лабораторно-практичних робіт з предмету «Технології декоративно-оформлювальних робіт» засобами дистанційного навчання (теоретичний аспект)”
ДОПОВІДЬ “Особливості створення дистанційного курсу для навчання учнів за професією «Флорист» з предмета «Спеціальна технологія» на основі модульного підходу”