Тиждень української мови та літератури

З 7 по 11 листопада 2016 року у ДНЗ «Дніпропетровський ЦПТНЗ» традиційно проходив Тиждень української мови та літератури.У зв’язку з Днем української письменності та мови та з метою залучення учнів до джерел української національної культури збереження та прищеплення українських традицій,осмислення себе частиною українського народу, розвивання творчих здібностей, мовлення та мислення учнів з 7 по 11 листопада 2016 року у ДНЗ «Дніпропетровський ЦПТНЗ» традиційно проходив Тиждень української мови та літератури
З метою виховання глибоких почуттів любові до мови, свого народу, формування розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, проводилася година національного виховання, присвячена Дню української писемності та мови “Вертайся,рідна мово, у серце народу у душу Вкраїни”. На годині національного виховання розширювалися знання учнів про красу і багатство української мови, пробуджувалися почуття національної гідності, виховувалася любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Прозвучали проникливі вірші про мову, присутні охоче відповідали на бліц-опитуванні, розгадували загадки, доповнювали прислів’я про мову, а найбільш емоційно сприйняли конкурс “Вгадай мелодію”.

Тиждень української мови та літератури

 

Тиждень української мови та літератури

 

Тиждень української мови та літератури

 

Тиждень української мови та літератури

7 листопада було проведено І етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури. Переможцями стали:
Марченко Любов гр. ПМП-16-16 (1 курс )
Левицька Євгенія гр. ПМП-15-8 (2 курс)

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України №1\\11-13227 від 12.10.2016 «Про проведення XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика» та з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу 9 листопада був проведений І етап XVII Міжнародного конкурсу знавців української мови ім.П.Яцика. Переможці:
Гетьман Іван гр. КК-16-23 (1 курс)
Христян Аліна гр. МРО-15-24 (2 курс)

Тиждень української мови та літератури

 

Тиждень української мови та літератури

З метою перевірки рівня засвоєння учнями знань з української мови та літератури, навченості висловлювати й обґрунтовувати свою думку і розвивати пам’ять, увагу, зв’язне мовлення; виховувати любов до рідної мови, інтерес до навчання, повагу до одногрупників викладач української мови та літератури провела інтелектуальний конкурс «Це мова моя, це мова моєї країни!». Майже всі конкурси гри мають назви, аналогічні до телевізійного шоу «Щасливий випадок». Учасники конкурсу змогли показати не лише рівень своєї обізнаності в галузі української мови та літератури,а й виявити кмітливість, дотепність, уміння віршувати.

Тиждень української мови та літератури

 

Тиждень української мови та літератури

Конкурс на кращого читця-декламатора «Лунай, величне наше слово», який тривав протягом усього тижня, розвивав творчі здібності учнів, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; виховував повагу до рідного слова; розвивав почуття слова, виразного читання поезій; цілісне ставлення до її мистецьких надбань. Переможцями конкурсу стали:
Бабак Владислава гр. ПМП-16-16 (1 курс)
Білокобилко Анастасія гр. ПМП-16-16 (1 курс)