PLICKERS – сервіс для миттєвих опитувань

Plickers – це програма для миттєвого опитування учнів. Основу її складають мобильний додаток, сайт та роздруковані картки з QR-кодами.Plickers – це сервіс для миттєвого опитування учнів. Основу її складають мобильний додаток, сайт та роздруковані картки з QR-кодами. Кожному учню видається по одній картці. Сама картка квадратна та має чотири сторони, кожній з яких відповідає свій варіант відповіді (A, B, C, D), який вказаний на самій картці. Викладач задає питання, учень обирає правильний варіант відповіді та піднімає картку відповідною стороною доверху. Викладач за допомогою мобільного додатку сканує відповіді учнів в режимі реального часу (для зчитування використовується технологія доповненої реальності). Результати зберігаються в базу даних та доступні як напряму в мобильному додатку, так й на сайті для миттєвого чи відкладеного аналізу.

Для роботи з Plickers потрібно:
– один смартфон у викладача з встановленим додатком Plickers;
– набор карток з QR-кодами;
– проектор/ноутбук з відкритим сайтом Plickers в режиме Live View (проектор та ноутбук в цілому необов\’язкові, але дуже корисні, особливо для створення «вау-эфекту»).

Як можна використовувати Plickers?
1. Фронтальне опитування наприкінці уроку: мета — зрозуміти, що учні засвоїли за урок, а що ні.
2. Фронтальне опитування на початку уроку: мета — зрозуміти, що засвоїлось з попередніх уроків, а що треба повторити.
3. A/B-тестування подачі матеріалу: мета — з\’ясувати, як краще розповідати учням той чи інший матеріал. Беремо дві групи (чи підгрупи), розповідаємо їм один й той же матеріал, але по-різному. Наприкінці уроку проводимо фронтальне опитування та порівнюємо результати.
4. Проведення тестування/перевірних робіт: при правильній підготовці перевірні роботи можна проводити у форматі Plickers. Результати будуть доступні відразу, без необхідності перевірки та/або наявності смартфонів/планшетів у учнів.
5. аналіз роботи викладача в динаміці: результати можна і потрібно показувати адміністрації, яка може контролювати процес засвоєння знань учнями. Plickers дозволяє реалізовувати безперервний моніторинг знань учнів.

Як працювати з сервісом (інструкція)