Тиждень природничо-математичних дисциплін

3 26 по 30 березня в навчальному закладі проходив тиждень природничо-математичних дисциплін.

План проведення тижня

Дата Назва заходу Час, місце проведення Група Відповідальні
26.03.2018 Відкриття тижня “Українські вчені – гордість нації” 1-й урок, актова зала І, ІІ курси Мішенкова І.Г.
 Природознавча гра з  фізики й хімії “Сторінками Геліантуса” 15.45, каб.401 І, ІІ курси Мішенкова І.Г., Іванченко І.Ю.
26-30.03.2018 П’ятихвилинки цікавих наук “Від зацікавленості до розуміння” За розкладом І, ІІ курси Викладачі МК
 Онлайн-тестування з природничо-математичних дисциплін  Протягом тижня І, ІІ курси Іванченко І.Ю.
 Конкурс презентацій “Я люблю свою професію” Протягом тижня І курс Голік В.В.
27.03.2018 Відкритий урок з алгебри “Показникова та логарифмічна функція” (узагальнюючий урок) 4-й урок, каб.408 МРО-17-20 Мішенкова І.Г.
28.03.2018 Відкритий інтегрований урок з квітникарства та біології “Асортимент рослин відкритого та закритого ґрунту. Троянда” 5-й урок, каб.401 КД-17-2 Іванченко І.Ю.
29.03.2018 Інтегрований навчальний семінар з елементами тренінгу “Їжа – потреба, насолода чи небезпека?” (хімія, біологія, математика, фізіологія харчування) 15.00, каб.408 КК-17-15, КК-17-22 Іванченко І.Ю., Зеленіна Л.М., Мішенкова І.Г.
30.03.2018 Підсумки проведення тижня, нагородження переможців конкурсів “Геліантус”, “Колосок” 13.45, холл І, ІІ курси Мішенкова І.Г.

Відкрився тиждень природничо-математичних дисциплін 26 березня: в актовому залі учні разом з викладачами Мішенковою І.Г., Іванченко І.Ю., Зеленіною Л.М. підготували презентації та невеликі доповіді про видатних вчених України та Нобелівських лауреатів, їх діяльність та внесок у розвиток вітчизняної та світової науки.


 

Цього ж дня для збірних команд учнів І та ІІ курсів була проведена природознавча гра з фізики та хімії “По сторінках Геліантуса”, на якій учні не тільки давали відповіді, а й намагалися обґрунтувати їх. Найкращими знавцями фізики та хімії стали учні груп МРО-16-21 та МРО-17-20.

Викладач інформатики Голік В.В організувала серед учнів конкурс презентацій “Я люблю свою професію”, підсумки якого були підведені наприкінці тижня. Серед декількох десятків презентацій найкращою була обрана презентація учениці гр. КД-16-5 Буханчук Ольги, яка презентувала професію квітникаря.

Також протягом тижня учні мали змогу перевірити свої знання з природничо-математичних дисциплін, виконуючи завдання онлайн-тесту. Переможцем онлайн-тестування стали учні Запсельський Костянтин (гр. КК-17-15) та Ільїна Олександра (гр. КК-17-22).

27.03.2018 р.  викладачем Мішенковою І.Г. було проведено відкритий урок з алгебри та початків аналізу, в ході якого учням було продемонстровано багато можливостей використання властивостей показникової та логарифмічної функцій в таких галузях науки як геологія, біологія, економіка, обробка статистичних даних.

28.03.2018 р. відкритий урок-проект “Асортимент рослин відкритого та закритого ґрунту. Троянда” з предмета “Квітникарство” в гр. КД-17-2 провела викладач Іванченко І.Ю.  Учні, поділені на дослідницькі групи, отримали завдання дослідити та підготувати доповіді щодо троянди – “Історики” досліджували питання появи троянди та її використання в народних традиціях в різні епохи, “Географи” проаналізували інформацію щодо поширення троянди в світі та походження терміну “Роза вітрів”, “Біологи” – розкривали питання морфології та класифікації цієї рослини, “Медики” – повідомили про лікувальні та аромотерапевтичні властивості троянди, “Парфумери” – дослідили парфумерні засоби, до складу яких входить ефірна олія троянд, “Хіміки” – розкрили хімічний склад аромату троянд, “Математики” – проаналізували інформацію стосовно геометричних фігур, створених на основі квітки троянди та ознайомили з їх формулами, “Фізики” – пояснили фізичні властивості світла та чому ми бачимо різні кольори троянд, “Кулінари” – описали використання троянди в кулінарії, а “Флористи” – представили різні флористичні композиції з використанням штучних троянд. В ході роботи учні вчилися досліджувати інформацію з різних джерел, аналізувати її, систематизувати, розвивати критичне мислення та чітко висловлювати свою думку під час доповіді.

29.03. для учнів з професій “Кухар. Кондитер” та “Майстер ресторанного обслуговування” було проведено навчальний семінар з елементами тренінгу “Їжа – потреба, насолода, небезпека?”. Викладач Зеленіна Л.М. розповіла про їжу з точки зору фізіології та людини. Викладач Іванченко І.Ю. надала інформацію про хімічний склад речовин, які додають до продуктів харчування у сучасному виробництві. Викладач Мішенкова І.Г. провела міні-тренінги “Як визначити свою нормальну вагу?”, “Як обчислити калорійність страви?”, “Як обчислити витрати калорій за день?”. Учні із захопленням вимірювали свій зріст, зважувалися, робили необхідні розрахунки. По закінченню заходу всі учні отримали маленькі методички “Харчуємося правильно”.


І, нарешті, на закритті тижня, 30 березня, було оголошено переможців та активних учасників тижня, які в якості заохочення отримали грамоти та подяки за участь в заходах.

Більше фото – в альбомі ФБ.