Кухар. Кондитер

Кухар. Кондитер

Мистецтво куховарити – одне з найдавніших. Справжній кухар – це талант, яким володіє не кожна людина. По суті, кухар повинен мати особливий кулінарний смак, рухливість рук, адже протягом дня постійно щось чистить, ріже, при цьому пробує страву в момент приготування. Завдяки фантазії та вмінню професійних кухарів, кондитерів ми маємо змогу насолоджуватися незрівнянними стравами, які задовольняють не тільки наш апетит, але й естетичні вподобання.
Оволодіти всіма таємницями надзвичайно популярної в наші дні професії Вам допоможе наш Центр.

Кухар. Кондитер

У нас Ви навчитеся:
– здійснювати процеси первинної кулінарної обробки сировини;
– здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів;
– формувати та панірувати напівфабрикати;
– готувати страви та кулінарні вироби, потребують нескладної кулінарної обробки: варити, смажити, запікати та випікати вироби;
– виготовляти страви з концентратів;
– порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.

Кухар. Кондитер

Східні рахат-лукум и халва, австрійський яблучний штрудель, французька тарталетка й відома шарлотка, англійські трюфелі… Так, це професія кондитера. Майстри з приготування солодощів цінувалися в будь-які часи. А рецепти знаменитих блюд зберігалися в суворій таємниці, передавалися в спадок від батька до сина.
Попит на професію «кондитер» і на сьогодні дуже великий. Цей рід діяльності має своєю умовою майстерне виготовлення різноманітних борошняних та цукрових кондитерських виробів. Вафлі, печиво, торти, кекси, шоколад, желе, морозиво, варення – це далеко не повний список усіма улюблених солодощів, якими може порадувати кондитер. Людина цієї професії готує за рецептами різні види тіста, начинки, крема. Окрім того, до його обов’язків входить і приготування напівфабрикатів, з яких потім печуться різноманітні вироби.
Однією з особливістю професії кондитера є те, що багато специфічної роботи йому доводиться робити вручну. Наприклад, прикрашати та розписувати торти кремом. Професія «кондитер» – складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох знань та вмінь. У нашому навчальному закладі Ви зможете оволодіти цими знаннями та навичками.

Після навчання Ви вмітимете:

Кухар. Кондитер

– готувати прості масові торти, тістечка та поштучні кондитерські та хлібобулочні вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном фарбою або з нескладним поєднанням фарб різних видів сировини (борошняної, сирної маси або морозива);
– виготовляти види тіста, кремів, начинок, фаршів;
– готувати, штампувати напівфабрикати, формувати та викладати вироби на листи;
– оздоблювати вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо;
– передавати на гартування вироби з морозива;
– випікати (смажити) вироби.

Сфера використання професійних навичок випускника:
по закінченню навчання наші випускники зможуть працювати на підприємствах громадського харчування (в ресторанах, кафе, їдальнях), в кондитерській промисловості (хлібокомбінатах, пекарнях тощо).
Кухар. Кондитер