Тиждень природничо-математичних дисциплін

З 18 по 22 лютого 2019 року в навчальному закладі тривав тиждень природничо-математичних дисциплін.

Відкриття тижня розпочалося проведенням єдиного уроку “Вчені Дніпропетровщини – гордість України”, де учням І, ІІ, ІІІ курсів були представлені доповіді і презентації про видатних вчених Дніпропетровщини, які внесли вагомий вклад в розвиток математики, біології,  хімії, фізики, інформатики та кібернетики.

У вівторок, 19 лютого, для учнів груп КД-17-2 та КД-18-10 відбувся урок-кейс “Екологія житла”. Викладач Іванченко І.Ю. з ученицями підготувала інформацію про озеленення оселі, про догляд за кімнатними рослинами, про небезпеку деяких рослин для малих дітей та домашніх тварин. Викладач хімії Нагаєва І.В. розповіла про використання хімічних засобів при прибиранні кімнат, при прані одягу та білизни, про використання дезодорантів,  освіжувачів повітря та ароматизованих свічок. Зеленіна Л.М., викладач предмета “Санітарія та гігієна” розповіла учням про екологічні матеріали для постільної білизни, як правильно обирати сучасні ковдри та подушки, а також про небезпеку постільних кліщів, клопів,тарганів та ефективні методи боротьби з ними. Викладач математики Мішенкова І.Г. підготувала інформацію для учнів як розрахувати грошові затрати на ремонт оселі, як обчислити кількість рулонів шпалер, фарби, кахелю, ламінату. Учні разом з викладачем робили необхідні математичні дії, використовуючи формули геометрії. Викладач інформатики Голік В.В. надала інформацію про дотримання норм при роботі за комп’ютером.

20 лютого на уроках інформатики відбулися лекції  “Безпека в Інтернеті. Як захиститися від кібербулінгу” та конкурс мультимедійних презентацій “Моя професія – перукар” (серед учнів груп ПМП-18-8 та ПМП-18-18). Перемогу здобула група ПМП-18-18.

Під час уроків  хімії та біології протягом тижня учні переглядали та обговорювали науково-пізнавальні фільми “Від зацікавленості до розуміння”. Учням груп КК-16-19 та КК-16-23 було продемонстровано фільм  “Історія астрології” з наступним письмовим тестуванням.

21 лютого для груп І курсу було проведено позакласний захід-гру “Ерудит”. Учні змагалися з усіх предметів природничо-математичного циклу.  Переможцем стала команда групи ПМП-18-18.

22 лютого в групі КД-16-5 викладачем математики Мішенковою І.Г. було проведено відкритий урок “Застосування похідної в задачах екологічної безпеки”.

Цього ж дня було підбито підсумки проведення тижня та нагородження переможців конкурсів.