Декада суспільно-гуманітарних дисциплін

З 19 по 30 листопада 2018 року в Центрі проводилась декада суспільно-гуманітарних дисциплін…

Декаду організували викладачі методичної комісії суспільно-гуманітарних дисциплін. Так, з української мови і літератури викладачем Бідновою Н.І. було проведено І етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка, в якому взяли участь учні І та ІІ курсів. 20 листопада відбулася зустріч учнів та членів колективу з письменницею рідного краю Лесею Степовичкою.

  

Викладачі іноземної мови Магаляс Л.В. та Житнева Л.Б. організували та провели різноманітні цікаві заходи: 20 листопада був проведений конкурс стіннівок і плакатів “Моя професія” (переможцями стали учні гр. ПМП-18-8). 23 листопада були представлені рольові англомовні діалоги-сценки “У жіночій перукарні”, “У ресторані” та “У квітковому магазині”, на яких учні розвивали свої мовленнєві навички. 27 листопада учні ІІ курсу виступили перед учнями І курсу з доповідями на тему “Професії Центру”, після чого першокурсникам пропонувалося назвати професії, про які розповідалося в доповідях. Того ж дня в групі КК-17-22 проводився брейн-ринг з теми “Професії”, серед завдань якого було запропоновано скласти рецепти різних страв, зрозуміти впродовж аудіювання про які страви йдеться та назвати англійською мовою різні кухонні предмети.

  

Викладач зарубіжної літератури Шульц А.М. протягом декади провела  брейн-ринг “Мистецтво Давньої Греції та Риму” між командами учнів І курсу, конкурс малюнків на тему “Фантастичні істоти античної літератури”, на якому перемогла робота учениці гр.КД-18-10 під назвою “Грифон”. Цікавим та нестандартним виявився конкурс читців “Поетичні рядки мовою оригіналу”, на якому вірші А. Рембо, К.Симонова, С.Єсеніна, А.Ахматової, І.Бродського, Лесі Українки прозвучали французькою, англійською українською та російською мовами.

З предмета “Громадянська освіта” викладачем Лабецькою К.І. було проведено тренінгові заняття “Толерантність і світ”, в результаті яких учні змогли об’єднати окремі знайомі поняття та прояви суспільного життя в єдиний термін. Також серед учнів було проведено опитування “Громадянськість очима учнів”.