Тиждень історії

З 16 по 24 жовтня 2018 року в навчальному закладі було проведено тиждень історії.

Розпочато було тиждень  у вівторок , 16.10.2018 року:  в актовій залі для учнів І курсу, викладач Міщук О.В. із застосуванням мультимедійного проектору провела урок мужності «Від козацтва до сьогодення». На уроці учні побачили та прослухали презентацію про козаків, дізналися історію свята «День Захисника України» та про інші свята, що святкують в цей день, дали відповіді на запитання викладача.

  

В середу 17 жовтня викладач історії Міщук О.В. організувала серед учнів І курсу проведення вікторини «Битва титанів», на якій вони змогли перевірити свої знання з теми «Перша світова війна», позмагатися у своїх знаннях про Україну, погратися у гру «Хто я?» та інші. Перемогу у інтелектуальних змаганнях одержала команда гр.КК-18-14.

 

В четвер 18.10.2018р. група КК-17-22 разом з викладачем Міщук О.В. відвідали музей «Битва за Дніпро» та музей АТО. Також побували біля найвищого флагштоку з найбільшим прапором та біля експозиції «Половецькі баби». Учні отримали глибокі вражені від перегляду фільму в музеї АТО та від огляду діорами «Битва за Дніпро».

П’ятниця особливо запам’яталася учням Центру: цього дня в актовій залі з учнями І курсу зустрічався учасник АТО, автор книги «Іловайський щоденник» Роман Зіненко. Дуже цікава, неординарна людина, який  відразу викликав прихильність всієї аудиторії своїм почуттям гумору та щирістю.

В середу 24.10.2018р. учні ІІ курсу взяли участь у історичному квесті, отримуючи та виконуючи різні завдання: тести, історичні шифри, контурні карти, ребуси, завдання на логіку, складання пазлів історичних особистостей. Також учні працювали з онлайн-вправою “Знайди пару: справжнє прізвище та псевдонім” на сервісі learningapps. Перемогу в квесті зобула команда групи ПМП-17-12.

Під час тижня історії викладач Міщук О.В. використовувала у своїй роботі ІКТ, а саме онлайн дошку для колективної учнівської роботи. За допомогою сервісу realtimeboard.com вона організувала спільну  онлайн-стіннівку “Від воїнів УПА до сьогодення”. Учні, що виявили бажання попрацювати у такому виді робіт та стати журналістами на певний час, отримували посилання і в режимі онлайн створювали свої дописи на дошці. В результаті отримали ось такий плакат:

Також учні навчального закладу приєдналися до акції «Напиши листа солдату» та приймали активну участь у фестивалі мультимедійних презентацій про воїнів АТО.