Шевченківський тиждень

З нагоди відзначення 204 річниці від дня народження та 157-річчя від дня смерті великого Кобзаря, з метою вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка, виховання любові і поваги до спадщини, яку нам залишив митець, сприяння усвідомлення учнями великого вкладу Кобзаря у розвиток мистецтва України з 12 по 16 березня 2018 року у Центрі був проведений Шевченківський тиждень.

Викладач української мови і літератури Біднова Н.І., запросила учнів та викладачів до участі у заходах приурочених безсмертному Шевченківському слову.  Учням та викладачам заздалегідь було запропоновано творчо підійти до вшанування постаті Шевченка та його спадщини. Учасники мали змогу висловити власну точку зору на творчість Кобзаря, розповісти, як саме вірші Шевченка сприяють їх творчому становленню,як спонукують до написання власних поетичних доробок.

Яскравою перлиною цього заходу була зустріч з літературознавцем Дуб Костем Семеновичем. Гість розповідав про Шевченка, читав вірші великого Кобзаря і власні, чим захопив і вразив всіх присутніх. Учні декламували свої улюблені вірші і вплітали їх у символічний вінок вдячності та вічної шани поету. Виступи читців були емоційними, супроводжувалися мультимедійними презентаціями, а присутні оцінювали глибину робіт, виокремлювали сильні сторони.

Викладач англійської мови Орловська О.А. провела виховний захід із відеопрезентацією, читанням віршів англійською мовою «Тарас Шевченко в англомовному світі», на якому були продемонстровані всесвітньо відомі переклади творів на англійську мову, що розвивало в учнів почуття гордості за свою державу та людей.

Викладач англійської мови Магаляс разом з учнями центру читали вірші англійською мовою в приміщенні бібліотеки нашого навчального центру, що розвивало інтерес учнів до поезії та творчості Т.Г.Шевченка, знайомило учнів з перекладом віршів, а також продемонструвало артистичне викладання віршів англійською мовою.

В рамках тижня учні групи МРО-16-21 на чолі з викладачем Шульц А.М. відвідали театр ім. Шевченка для перегляду спектаклю-драматичної сповіді поета «Повернення до раю», при створенні якого використовувались першоджерела: щоденники, поезія ранніх років митця.

Для розкриття творчого потенціалу був організований обласний конкурс «ПТНЗ Дніпропетровщини читають Шевченка». Переможець першого етапу учень групи КК-16-19 Чуприна Андрій за підсумками журі посів II місце.