Міжнародна співпраця з SES (флористи)

З 08 по 25 листопада наш навчальний заклад приймав в своїх стінах міжнародного експерта з флористики та квіткового дизайну фрау Розамунде Ріхтер.

З 08 по 25 листопада наш навчальний заклад приймав в своїх стінах міжнародного експерта з флористики та квіткового дизайну фрау Розамунде Ріхтер.
Протягом трьох тижнів учні та педагоги Центру мали унікальну можливість удосконалювати свою професійну майстерність На майстер-класах експерта вони ознайомлювалися з новими сучасними тенденціями у флористиці, практично відпрацьовували навички створення композицій різних стилів та тематик. Майстер-класи фрау Ріхтер в основному були направлені на виготовлення флористичних композицій з природних недорогих матеріалів.
Так, вінки на осінню та різдвяну тематику виготовлялися на основі каркасів з гілок (берези, верби, соломи хвойних порід із заповненням природними матеріалами – буксусом, туєю, ялівцем). Декором слугували жолуді, ялинкові, соснові та вільхові шишки, колосся, висушені квіти та листя. До різдвяних віночків додавали новорічні аксесуари (шари, сніжинки, блискітки, стрічки тощо).
Протягом усього періоду навчання в своїх роботах флористи використовували основні стилі компонування флористичного матеріалу – масивний, декоративний, вегетативний, бідермейер, паралельний та ін. По закінченні занять з кожного стилю учні на чолі з експертом влаштовували міні-виставки своїх робіт у холі Центру.
За допомоги експерта була засвоєна основна складна техніка збирання букету – “спіраль”, якій приділили третину навчального часу. В цій техніці використовувалися як сухоцвіти, так і живі квіти.
До флористичних майстер-класів, окрім учнів, які здобувають саме цю професію, виявили велику цікавість й учні-перукарі, та учні-офіціанти, бармени, майстри ресторанного обслуговування. Так, для учнів-перукарів німецьким фахівцем було проведено майстер-клас з плетіння вінка з гілок берези для використання його у весільній зачісці, а для учнів-офіціантів – відкритий майстер-клас з декору столів природними композиціями.
По закінченню курсів з флористичного дизайну усі його учасники отримали сертифікати та слова вдячності за плідну співпрацю від пані Розамунде Ріхтер.

Piccy.info - Free Image Hosting
Piccy.info - Free Image Hosting
Piccy.info - Free Image Hosting

Більше фото дивіться в альбомі ФБ.
Репортаж: газета “Лица”, інтернет-видання “Днепр. Главное”