Тиждень права

З 05 по 09 грудня в навчальному закладі проходив тиждень правових дисциплін.З 05 по 09 грудня в навчальному закладі проходив тиждень правових дисциплін, в рамках якого було проведено ряд заходів, спрямованих на формування в учнів правових почуттів, активної позиції у правовій сфері, навичок і звичок правомірної поведінки, подолання в свідомості помилкових поглядів та переконань, негативних навичок і звичок поведінки.

На початку тижня на офіційній сторінці закладу в ВК було розміщено анкету «Чи знаєш ти свої права та обов’язки» для всіх учнів центру. Анкетування показало, що не всі діти знають свої права та обов’язки: наприклад, 22% опитуваних вказали, що кримінальна відповідальність наступає з 15 або 16 років (78% вказало 14-річний вік); 16 років вважають мінімальним шлюбним віком для жінки лише 33% респондентів, 46% – вказали 17 років в якості мінімального шлюбного віку для жінок, а 22% – 18 років. 89% опитуваних вказали на випадки порушення своїх прав. 89% також вказали, що самі порушували свої обов\’язки.

Також в понеділок учні були запрошені взяти участь у онлайн-акції «Марафон написання листів – 2016». Це – глобальна та щорічна правозахисна кампанія, що присвячена Дню прав людини (10 грудня) та проходить у понад 200 країнах світу. Щороку за допомогою Марафону звільняють несправедливо засуджених, змінюють репресивні закони та допомагають жертвам порушень прав людини не здаватись.

05.12.2016 року для учнів груп ПМП-16-16 та ПМП-15-8 була проведена зустріч з представниками Центру надання безоплатних юридичних послуг на тему: «Права, обов’язки та відповідальність неповнолітніх громадян».

Тиждень права

 

Тиждень права

06.12.2016 року був проведений для групи КД-15-10 всеукраїнський урок на тему «Права людини». В ході уроку учні поглибили та розширили знання про права людини та громадянина, ознайомилися із Загальною декларацією прав людини, яка визначила основні міжнародно-правові стандарти прав людини. Учні ознайомилися також із групами прав людини, вказали на обов’язкове їх дотримання всіма громадянами України, що є одним із конституційних обов’язків. Розв’язували юридичні задачі, використовуючи Загальну декларацію прав людини, Конвенцію ООН про права дитини, Конституцію України та інші нормативно-правові акти. Розвивали вміння використовувати юридичні терміни, наводити приклади дотримання та порушення прав людини в повсякденному житті, давати поради, застерігати від вчинення правопорушень.

Тиждень права

 

Тиждень права

В середу 07.12.2016 року була проведена зустріч з представниками РАЦСу Індустріального р-ну щодо питань сімейного законодавства для груп КК-16-17, ОБА-16-9, Ф-16-1. Лекція була цікавою, що дало змогу учням замислитися над деякими питаннями щодо створення сім’ї у ранньому віці.

Тиждень права

 

Тиждень права

Також цього дня була проведена виховна година у групі МРО-16-21 на тему «Права і обов’язки дитини. Поняття гідності». Класна година розширила знання учнів про основні положення Конвенції про права дитини; сприяла вихованню правової свідомості учнів, самовдосконаленню, інтелектуальному і моральному розвитку.

Тиждень права

 

Тиждень права

 

Тиждень права

 

Тиждень права

В четвер двоє учнів нашого навчального закладу прийняли участь онлайн у ІІ турі олімпіади з правознавства. Мірошник Ілона, учениця гр.. ПМП-16-16, показала себе на високому рівні, пройшовши тест на 96% (24 правильні відповіді з 25 запитань). Каплій Вікторія, учениця гр.АА-16-4, дещо гірше показала свої знання.

В цей день на 8 уроці було проведено у гр. КК-15-14 цікавий правовий брейн-ринг . Група була поділена на 3 команди, які брали участь у всіх раундах. Підводячи підсумки гри, виявилося, що 1-а і 2-а команда набрали однакову кількість балів (по 16 балів). 3-я команда набрала 13 балів. Тому було додаткове завдання, в якому перемогу одержала 2 команда.

Тиждень права

 

Тиждень права

В п’ятницю, підводячи підсумки тижня правових знань, у групі МРО-16-21 на 3-му уроці було проведено міні-квест «Мобільний кросворд». Учні, за допомогою підказок, які були розміщені по всьому навчальному закладу, розгадували кросворд. Це значно розширило знання з права, дало змогу зацікавити учнів в нестандартному проведенні уроку.

Тиждень права

 

Тиждень права

 

Тиждень права

 

Тиждень права