Офіціант. Бармен. Адміністратор

Офіціант. Бармен. Адміністратор

Сьогодні професія офіціанта є однією з найбільш популярних професій у нашій країні. Робота офіціанта полягає не тільки в обслуговуванні відвідувачів (прийому замовлень, подача на стіл блюд і грошовий розрахунок). Офіціант – публічна професія, він представляє кафе, бар або ресторан. Чим вище рівень ресторану, тим більші обов\’язки і відповідальність у офіціанта. Однак, щоб опинитися в елітному закладі, який обслуговує прийоми на найвищих рівнях, необхідно пройти жорсткий відбір, продемонструвавши себе в повній бойовій готовності. Офіціант повинен досконало володіти всіма тонкощами етикету, за лічені хвилини вміти сервірувати стіл. А знати специфіку приготування та подачі фірмових, національних та звичайних страв просто необхідно. Офіціанту також потрібно прекрасно орієнтуватися в меню та карті вин. А гострий розум, почуття гумору та широкий кругозір будуть тільки додатковим бонусом при відборі офіціантів.
Офіціант. Бармен. Адміністратор

При навчанні використовуються авторські інтерактивні методики з використанням навчальних відеоматеріалів.

Вас навчать:
– готувати зал до обслуговування споживачів;
– отримувати посуд, прибори, столову білизну;
– полірувати посуд, прибори;
– складати серветки різними способами;
– здійснювати попередню сервіровку столів;
– приймати замовлення від споживачів;
– отримувати страви в роздавальні та в буфеті;
– подавати страви і напої;
– обслуговувати неофіційні банкети;
– оформляти рахунки і розраховуватися по них зі споживачами;
– прибирати використаний посуд та прибори;
– замінювати столову білизну.

Дуже популярною серед молоді є й професія бармена. Це й не дивно, адже матеріальна забезпеченість – одна з переваг цієї роботи. Ми звикли до того, що бармен – це людина, яка красиво наливає в келих пиво або інші алкогольні напої. Він продає спиртне, стоячи за барною стійкою, і обслуговує відвідувачів. Сьогодні професія бармена одержала новий виток в розвитку. Тепер бармен – це не людина з міркою для рідини в руці. Культура розпивання спиртних і безалкогольних напоїв змінюється разом з рівнем і достатком населення. В столицях різних країн бармен «окультурює», робить саму процедуру розпивання приємнішою. Сьогодні робота барменом – це мистецтво. Мистецтво, якому навчають. Молодих людей – бармен в основному професія для чоловіків – запрошують на різноманітні тренінги, семінари і лекції, які підкріплюються практикою. Тож для досягнення вершин цієї справи, почніть з найменшого – з навчання. В нашому Центрі висококваліфіковані педагоги нададуть вам всі необхідні професійні знання за спеціальністю «Офіціант. Бармен. Адміністратор».

Офіціант. Бармен. Адміністратор

По закінченню навчання бармен уміє:
– обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання алкогольні, безалкогольні, слабоалкогольні напої (міцні, десертні, ігристі, гроги, глінтвейни, дейзі тощо).
– змішувати компоненти напоїв в шейкері, крюшонницях, блендері, збивати їх за допомогою інструментів.
– готувати холодні та гарячі закуски: з грибів, сандвічів, канапе, сосисок, ковбаси, шинки, фаршированих яєць, овочів, фруктів, ягід тощо.
– зустрічати споживачів, ознайомлювати їх з асортиментом і рецептурою напоїв, які реалізуються в барах.
– організовувати роботу і керувати барменами, які мають нижчу кваліфікацію.
– забезпечувати додержання порядку розрахунків із споживачами, ведення необхідного обліку, складання та здавання товарних звітів, виручки, чеків.

Сфера застосування професійних якостей випускників:
Випускники нашого Центру після закінчення навчання зможуть працевлаштовуватися в сферу торгівлі, заклади ресторанного господарства.